Blog > Komentarze do wpisu

CONSTAR

Constar

Constar to zakłady mięsne, które wchodzą w skład grupy Animex (największego eksportera mięsa w Polsce), który z kolei jest częścią największego na świecie producenta mięsa i przetworów wieprzowych grupy kapitałowej Smithfield. W zakładzie produkowane są takie marki jak Krakus, Morliny czy Berlinki. Należy pamiętać, że dzięki TVN i programowi "Uwaga" swojego czasu Constar stał się najlepiej kontrolowanym zakładem w Polsce. A ja tam lubię produkty z Constaru, zwłaszcza parówki (tylko niech nikt mi nie mówi jak i z czego są one robione)

Constar1

PS. Wczoraj odnotowaliśmy kolejny rekord 439 wejść na stronę w ciągu jednego dnia, a dzisiaj Echo Dnia podało, że puma była widziana w okolicach Zwolenia. Niebezpieczeństwo minęło.

wtorek, 19 maja 2009, krpi
Komentarze
2009/05/19 23:23:30
no proszę słynny Constar ;))
-
Gość: Mary, emil130.187.wp3.ptc.pl
2009/05/20 09:55:09
Zakład jak za czasów Gierka ;P
-
2009/05/20 12:38:24
Bo on chyba jest z czasów Gierka ;)
-
2009/05/20 18:48:38
Bardzo fajne zdjęcia, ciekawa okolica, będe zaglądał. Pozdrawiam z Zagłębia.
-
2009/05/21 20:22:24
Podejrzewam, że po tym programie w TVN, wyroby Constaru są jedymi z najbezpieczniejszych w kraju :)))
-
Gość: krystian, 078088037093.starachowice.vectranet.pl
2009/10/10 11:55:36
parówki z constaru to najlepsze parówki na świecie, ale kiedy moja sąsiadka która tam pracuje powiedziała mi jak sie je wyrabia to myślałem że puszcze "spawa"
-
2009/10/12 07:54:50
czasami lepiej nie wiedzieć, tylko jeśc jak smaczne;)
-
Gość: olo, 77-254-202-44.adsl.inetia.pl
2009/12/07 14:50:18
Pieprzone brednie !!! Cudowne nawrócenie Constaru!!! Zależy wam na załagodzeniu sprawy aby nadal sprzedawać zielone kiełbasy. Ja tego nie kupię !!! Nic z ANIMEXU !! możecie 30 razy zmieniać nazwy firmy
-
Gość: , 81.15.202.13*
2009/12/07 15:06:25
sam syf.

czyścić sobie możecie buty a nie kiełbasy !
-
Gość: , nat-8.autocom.pl
2009/12/07 20:03:02
NIGDY W ZYCIU NIE KUPIE NIC Z TEJ WYTWORNI. NIGDY !!!!!!!!!!!
-
Gość: polak, 92.17.128.23*
2009/12/07 20:06:41
jeszcze sprzedajecie to gowno!!!!!!!!!!nigdy w zyciu nie kupie tego od was!!!!!!wy oszusci kielbasiani!!!!bedziecie wyrzucac te smierdzace pieniadze ale bedzie juz za pozno!!!!!!
-
Gość: Jaro, 193.111.144.16*
2009/12/07 20:10:53
a myślisz że w innych zakładach jest wszystko takie pyszne a nieświeże mięso jest utylizowane?? żałosny jesteś koleżko!!!!! urwałeś się chyba z choinki!!!! to jest wszystko po to żeby upadło to!!!! głupi jesteście!!!! pozdrowienia z Radomia
-
Gość: xl, apn-95-41-38-100.dynamic.gprs.plus.pl
2009/12/07 20:20:13
powinni zamknąc te łajno.zarabiają grube siano i jeszcze gnojom malo,ludziom padline wciskali.ciekawe kto nastepny,ale to pewnie kwestia czasu.
-
Gość: jo, 92.17.128.23*
2009/12/07 20:27:03
a jeszcze wciskaja kit w telewizji ze to jest zmontowane!!klamia ludziom prosto w oczy!!!wogole niemaja szacunku do nas konsumentow!!!bede omijal ich produkty z daleka!!!!juz zawsze bede sprawdzal etykietke!!
-
Gość: jo, 92.17.128.23*
2009/12/07 20:32:48
a jeszcze jedno!!ciekaw jestem czy wam to by smakowalo!!wy pseudo wytworcy!!!
-
Gość: xxx, 193.111.144.16*
2009/12/07 20:35:48
to czy wiedzieli czy nie to my tego nie wiemy i napewno sie nie dowiemy;/ jestem PEWNY że w każdym zakładzie tak jest!!!!!! to jest Polska i tu sie tak robi!!!!! nie tylko z wedlinami ale ze WSZYSTKIM!!!! jak byśmy chcieli omijać wszystkie produkty które są robione z "naciągnięciami" to z głodu byśmy padli. Fakt jest taki że po tej aferze musieli napewno zwiekszyc dozór weterynaryjny bo to za duży zakład żeby Państwo sie do tego nie wtrąciło.
-
Gość: do wlascicieli!!, 92.17.128.23*
2009/12/07 21:31:59
wybaczcie za te moje teksty!!!niemnie oceniac to co zrobiliscie czy nie zrobiliscie!!!tylko jednemu Mistrzowi wolno to robic!!!
-
Gość: e tam, 83.230.121.*
2009/12/08 08:34:10
Niestety rekordowa liczba odsłon to zasługa wyroku za oszukiwanie klientów przez Constar.

Czyli o Starachowicach głośno, ale w złym kontekście
-
2009/12/08 08:39:54
Staram sie nie cenzurowac notek dlatego tez prosze o cenzuralne wpisy.
-
Gość: Rox, ehd93.neoplus.adsl.tpnet.pl
2010/02/07 08:55:33
Można jeszcze u was kupić zielone parówki?

Kręcę film SF i szukam czegoś co by udawało kosmitów...
-
Gość: Mysliciel, ip183-106.ghnet.pl
2010/06/02 12:02:14
A nie zastanawialo Was dlaczego Constar w tamtym czsie jako jedyna firma exportowal swoje wyroby na zachod, gdzie normy sa wyzsze i na wschod, gdzie dopuszcza sie "zielone" parówki? Dlaczego oberwalo sie firmie, ktora zielone parowki wysylala gdzies daleko, a nie czlowiekowi, ktory kontroluje to co różne firmy wypuszczaja do obrotu (jest taki czlowiek i to nie jeden a kilka instytucji). czyli sanepid bral lapowki? moze by doszli kto, bo skad mam wiedziec czy sokolow nie daje w lape? Dodam jeszcze ze jak wielokrotnie udowadniano przed sadem wielu krajow, jedzenie z McDonalda jest zdrowe a co najwazniejsze NIE powoduje otylosci, wiec narodzie jedz z McDonalda!
-
Gość: , 91-145-136-253.internetia.net.pl
2010/06/14 00:19:57
Mysliciel z Ciebie to nie jest napewno bo nie masz zielonego pojecia o tym co piszesz. Po pierwsze to my jako exporter wyrobów miesnych mamy od wschodu duzo wieksze wymagania niz zachodu. Po drugie Sanepid nie ma NIC do pradukcji w zakładzie mięsnym, bo od tego jest weterynaria mądralo. Pracuje w branży mięsnej juz pare dobrych lat i uwierz mi, ze bylem w wiekszosci zkładów miesnych w polsce (a sa ich setki) i napewno te duze takie jak Constar nie maja takich problemów z jakoscia i "zielonymi kiełbasami". Nagonka jakie zrobily media tak naprawde nie ma nic wspolnego z realiami rynku. Zreszta Constar robiąc parnaście ton wyrobów gotowych dziennie nie dał by rady umyc tyle kiełbasy recznie, wiec niech nikt nie wciska. Bo nie zdaje sobie sprawy ile to jest tylko jedna tona kiełbasy. Pozdrawiam :)
-
Gość: azo, 93.107.70.24*
2010/12/12 15:45:00
Znam Starachowice i sporo tamtejszych ludzi . I powiem wam jedno mieszkaja tam same kurwy i zlodzieje. Mysle, ze kreatywnosc odswierzanai miesa wziela sie od wlasnie takich kurewskich pomiotow pochodzacych ze Starachowic. Zniszczyli (rozkradli) wiekszosc zakladow z tego rejonu doprowadzajac do upadku wielu majatkow zakladowych.
Popelina i szumowiny jakich nie znajdziecie w calej Polsce.
-
Gość: , user-46-113-194-199.play-internet.pl
2011/07/25 12:10:28
To smutne, że wszyscy pamiętają materiał z TVN-owskiej Uwagi, który zrobiła młoda reporterka marząca o dobrej posadce w TVN. Jak chciała to osiągnąć? Szukała sensacji. Na materiale widać jak wypytuje technologa o śmierdzące kiełbasy, a on się dziwi, że śmierdzą. Dlaczego się dziwi? Bo kiełbasy odświeżane w Constarze wcale nie śmierdziały, bo nie były zepsute, a dokładniej mówiąc nie były spleśniałe. W dziale odświeżania czyszczone były zwroty ze sklepów z białym nalotem (niby pleśnią). Cały sęk w tym, że to nie była pleśń tylko nieszkodliwa fosfokeratyna, która wykrystalizuje na powierzchni kiełbas podsuszanych gdy są przechowywane w zbyt niskich temperaturach (kiełbasy podsuszane tj. Krakowska powinny być przechowywane w temp. pokojowej - czego nie widziałam w prawie żadnym sklepie). Zaś metoda mycia ciepła wodą i smarowanie olejem była powszechnie stosowana i dozwolona we wszystkich zakładach. Obecnie, dzięki aferze constarowskiej jest zakazana. Dzięki niewiedzy i lekkomyślności tej pseudo-dziennikareczki bardzo dużo ludzi mogło stracić pracę, aż dziwne, że zakład wrócił do pracy po czymś takim, bo zazwyczaj w takiej sytuacji zakłady w przeciągu 2 tygodni ogłaszają upadłość. Tak czy siak zła opinia i 'miejskie legendy' zostaną, kogo się nie zapyta czy słyszał o Constarze, to odpowie: 'tak, tam zepsute kiełbasy produkują, zielone parówki itp', zakład nigdy nie wróci do dawnej opinii i świetności. A co do rzekomej zmiany nazwy - to za czasów afery Constar należał już do Animex'u.
-
Gość: , cmpc-089-239-097-092.cnet.gawex.pl
2011/08/29 01:34:14
@azo
tWOJA matka jest q... a ojciec złodziejem, g... znasz buraq, przywożenie kapuchy na targ nie można nazwać znjomością ani miasta ani ludzi,
co do samego constaru to niestety zakład padł ofiarą celowej nagonki, ktoś się chciał pozbyć silnego konkurenta z rynku i tyle, temat trafi na tępactwo pokroju azo i zakład ma problemy, wyroby mają dobre, mnie przynajmiej smakują, co do samego "procesu technologicznego" to mogę powiedzieć tyle, miałem niestety okazję zobaczyć od zaplecza jak to wygląda w dośc znanych 2 zakładach w świętokrzyskim i 1 w radomiu - przez miesiąc byłem wegetarianinem, tyle mogę powiedzie
-
Gość: księżycowa świnia, user-46-113-2-215.play-internet.pl
2011/08/30 14:23:25
Również widziałam od zaplecza produkcję i to przejrzałam wszystko zaczynając od rozładunku świnek, przez ubój, rozbiór i całe przetwórstwo a kończąc na systemie kontroli jakości i to właśnie w Constarze. Wcześniej byłam w 3 innych zakładach i mogę powiedzieć, że Constar bije wszystkie na głowę jeśli chodzi o warunki produkcji i jakość produktów, wszystko jest na najwyższym poziomie. I oczywiście pod żadnym pozorem nie miałabym skłonności do wegetarianizmu (no ale rozumiem, że niektórzy są bardziej wrażliwi) - przez miesiąc pobytu z zakładzie przytyłam 5 kg, zaczęłam jeść rzeczy, które wcześniej przyprawiały mnie o mdłości, a widząc świnie na hakach od razu nabierałam ochotę na jakoś pyszny gulasz lub roladki schabowe ;)
-
Gość: print, 79.162.137.24*
2011/09/27 09:24:19
Parówki z Constaru sa the best, nie ma lepszych !!
-
Gość: MJ, 89-78-117-118.dynamic.chello.pl
2013/03/19 19:09:06
Constar nadal truje Polaków swoimi produktami.
-
Gość: , 79.162.227.4*
2013/08/10 17:39:11
jakje bylo smaczne zplesinia